essentie

Een bijzondere expositie in het jaar van De Stijl

  • Het eerste evenement vond plaats van 8 t/m 12 maart 2017 in de Nicolaïkerk in Utrecht, naast het Centraal Museum, waar op dat moment de expositie Rietvelds meesterwerk: leve de Stijl! te zien is.
  • Essentie II was te zien van 28 juni t/m 2 juli 2017 in de timmerhal op de Scheepswerf te Heusden Vesting. Tegelijkertijd, op 1 en 2 juli, was in Beetsterzwaag essentie noord te vinden.
  • Essentie exclusief , 9 en 10 september in POST Erasmuslaan 5, Erasmuslaan 5, 3584 AZ Utrecht.
  • Essentie III zal van 6 oktober t/m 3 december plaatsvinden in Kunsthal45, Den Helder.

Het woord ‘essentie’ betekent kern, hart, grond, wezen. De essentie (Latijn: essentia, van esse, zijn) of het wezen is filosofisch gezien de aard van iets, datgene wat kenmerkend is voor iets.

Het is een ode aan De Stijl.

In het atelier werkt de kunstenaar aan de verbeelding van een idee, streeft naar de vol- maakte vorm en zoekt het ultieme evenwicht in de compositie. In het beste geval vallen inhoud en vorm volledig samen. De spanning tussen ‘iets’ en ‘niets’ is belangrijk. Essentie is niet niets. Essentie is wat blijft als alle franje, alle verhulling weg is. Deze kunst toont de kracht van het weglaten. Dat is absoluut niet saai, het is verrassend hoe divers de werken op de tentoonstelling zijn.

Deze werken raken, door hun verbeelding van een niet-zichtbare denkwereld, aan wat beeldende kunst ís sinds de oprichting van De Stijl.


Graag willen we u welkom heten

Met trots presenteert stichting vierplus 62 professionele kunstenaars met bij elkaar meer dan tweehonderd geometrisch abstracte werken in één tentoonstelling. Voor u een unieke kans om zoveel van deze stijlvolle kunst bij elkaar te zien. Kom kijken en laat u verrassen. Alle kunstwerken zijn te koop, laat de gelegenheid niet aan u voorbij gaan om een bijzonder werk aan te schaffen.

Bij de ingang ontvangt u voor een bedrag van € 7,— de handzame catalogus, waarin alle exposanten vertegenwoordigd zijn.

 

 

 

 


Essentie is mede mogelijk gemaakt door:

asnova  logo-midmod  plegt-vos-logo-staand art-en-sofie  ovutkihzkunsthal45-logo-fb  logo-beverloo  nsh_logo  2016_02_17_boei_35_logo a637a4_eee01f4e82494b138ceca748a14c69de~mv2  L1O-Logo int. PMS LC